5 oktober 2022

Gi-ga-groen

Groene jassen, legerjassen, outdoorkleding, scoutfits en een echte wandelende boom. Het schoolplein van de Rank was vanmorgen één gezellige boel tijdens de opening van de Kinderboekenweek.

Juf Catja vertelde over haar ontmoeting met een boswachter. Ze had zelfs zijn jas geleend. “Die boswachter vindt dat hij het mooiste beroep heeft van alle beroepen, omdat hij elke dag kan genieten van het groen van de natuur om hem heen. En hij wist ook heel veel te vertellen over vogels. Een heleboel vogels herkende hij zelfs aan hun geluid.”

De komende weken wordt er veel gewerkt en gelezen over het thema ‘Gi-ga-groen’. De kinderen zullen vast regelmatig buiten te vinden zijn. Naast lezen en werken over groen is het namelijk ook erg belangrijk om vaak buiten te zijn en te spelen. Daar gebruiken we andere zintuigen en kunnen we weer nieuwe energie opdoen. Ook kunnen we daar genieten van en ons verbazen over de schepping.

In de hal van de school is door juf Mariska een mooie Gi-ga-groene Kinderboekenweekmuur gemaakt. Er staan allerlei boeken en er zijn puzzels en moppen in het thema. Met zo’n gezellige aankleding komen we elke dag meteen in de Gi-ga-groene sfeer.

Na het verhaal van juf Catja op het plein was het tijd voor de openingsdans van het Kinderboekenfeest. Een groep meiden van groep 8 had de dans al een keer met de klassen ingestudeerd tijdens de gymles. Op het plein werd de dans samen nogmaals opgevoerd. Iedereen bewoog lekker mee.

Als afsluiting kreeg iedere groep een boek uitgereikt van onze eigen Gi-ga-groene denneboom, juf Adri.

Kinderboekenweek 2022 Bekijk al ons nieuws
Wij zijn onderdeel van: