Over ons

Wat iedere school te doen heeft, is groei teweegbrengen. Daar gaan wij voor! Dát is de reden dat wij leerkrachten in het onderwijs zijn. Kinderen kansen geven, zodat ze kunnen laten zien wat ze in zich hebben.

Open, toegankelijk en sfeervol.

De Rank is een christelijke school, maar niet van een specifieke gezindte. Wat ons bindt is geloof, hoop en liefde. Van daaruit zien wij om naar elkaar en zijn wij gelijkwaardig aan elkaar. Wij gaan op een goede manier met elkaar om.

De Rank is een sfeervolle school, er is gelijk aandacht voor mensen die binnenkomen, wij begroeten en verwelkomen. De deuren van de klassen staan altijd ‘open’ en er is aandacht voor ieder kind.

Eigen wijs, vol vertrouwen en zelfbewust.

Een kind is zoveel meer dan kennis. Wij stomen kinderen klaar voor de maatschappij waarin zij moeten gaan functioneren; voor het léven. We laten kinderen groeien op sociaal, emotioneel en cognitief vlak, leren hen te functioneren in een groep, zorgen dat ze zelfvertrouwen ontwikkelen. Daar hoort bij dat je onderzoekt, dat je jezelf accepteert met al je plussen en minnen, net zoals je een ander accepteert. Zó heeft God dat bedoeld.

Neem niet alles voor waarheid aan, maar onderzoek! Wij geloven dat je leert in het kleine en dat je niet bang hoeft te zijn voor het onbekende. Ergens naar toe gaan met de klas, iets samen onderzoeken, een fiets repareren, veel buiten zijn en de bibliotheek naar binnen halen.

Leren door te doen, dat doen wij zelf ook. Wij passen onderwijsmethodes aan, zodat het bij ons past. Wij doen niet jaar in jaar uit hetzelfde en wij hebben lef om te vernieuwen. Wij krijgen en nemen de vrijheid om dit te doen. Dit houdt het vak zo mooi. Altijd werken en denken vanuit wat past bij het tempo en de ontwikkeling van het kind en een klas, wat past bij de wereld van vandaag.

Dit maakt ons ‘de Rank’, open, toegankelijk, sfeervol, eigen wijs, vol vertrouwen en zelfbewust.

Wij zijn onderdeel van: