3 juni 2021

Openluchtmuseum

Om klokslag half vier vanmiddag werd het Openluchtmuseum van de Rank geopend. Alle ouders en leerlingen konden in tijdvakken een presentatie bekijken van werken die in de groepen waren gemaakt. Van Gogh, Haring, Picasso en Banksy…. Allerlei kunstwerken waren in de open lucht te bewonderen.

De afgelopen drie weken hebben alle groepen tijdens OJW gewerkt aan het thema ‘Kunst’. Door een combinatie van kijken, luisteren en zelf uitproberen leerden de kinderen diverse klassieke en moderne kunstenaars kennen. Natuurlijk gingen de kinderen met het geleerde aan de slag. Dat zorgde uiteindelijk voor een grote variatie aan zelfgemaakte kunstwerken.

De resultaten van het Kunstproject waren volgens de leerlingen en leerkrachten zeker museumwaardig. Helaas was het vanwege de coronamaatregelen nog niet mogelijk om in de klassen te komen kijken. Daarom werd vanmiddag het plein ingericht als Openluchtmuseum. Vele ouders en opa’s en oma’s kwamen langs om de creaties van hun (klein)kinderen te bewonderen.

De route door het Openluchtmuseum startte aan de voorkant van de school. Daar was werk van de kleuters en de peuters te bewonderen. Zo waren er versierde taarten, zelfportretten en mengexperimenten.

Naast de school werden werken van de middenbouw gepresenteerd. Groep 3 en 4 hadden goed gekeken naar het werk van Vincent van Gogh. Daarna werd de route vervolgd op het achterplein. Groep 5 en 6 toonden hun werk van Keith Haring. In groep 7 en 8 werd gewerkt met de kunstwerken van Banksy als inspiratiebron.

Heel even leek het er nog op dat het hele feest niet door kon gaan. Een naderende onweersbui dreigde er voor te zorgen dat het museum voortijdig moest sluiten. Gelukkig bleef het bij een paar druppels regen en wat gerommel in de verte. De kinderen en hun ouders konden zo weer even samen naar het museum.

Alleen de laatste groep werd helaas overvallen door een flinke onweersbui en vele emmers water. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

 

Bekijk al ons nieuws
Wij zijn onderdeel van: